Rainer Seele, CEO al grupului austriac OMV, la prima conferinţă din România: Avem nevoie de un cadru guvernamental şi legislativ stabil pentru a continua investiţiile

Autor: Corina Mirea 26.04.2016

Rainer Seele, executivul care a preluat din vara anului trecut conducerea grupului austriac OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a venit astăzi la Bucureşti pentru a condiţiona investiţiile grupului de asigurarea de către Guvern a unui cadru stabil.

“Un mesaj foarte important este că avem nevoie de un cadru guvernamental şi legislativ stabil şi sustenabil pentru a face investiţii în continuare în exploatare. Planurile noastre de investiţii în România vizează un termen de 20-25 de ani, dar avem nevoie, ca mare investitor, de acest cadru stabil”, a spus Seele.

Este pentru prima dată când Rainer Seele susţine o conferinţă oficială în România de la numirea sa, dezvăluind strategia grupului pentru piaţa locală în următoarea perioadă. Ieşirea sa la rampă vine în contextul în care 2015 a fost un an negru pentru industria de petrol şi gaze pe fondul scăderii preţului barilului de la o medie de 100 de dolari pe baril la aproximativ 30 de dolari la începutul acestui an.