„România produce mai mult decât necesarul de consum, problema este că nu se comercializează organizat către supermarketuri“

Autor: Roana Rotaru 27.04.2016
Daniel Constantin, fostul ministru al agricul­turii, spune că fermierii trebuie sprijiniţi prin  iniţiative legis­lative precum legea care ar putea obliga hipermar­ke­turile să aibă la raft 51% produse româneşti, însă con­sideră că Guvernul ar trebui să ajute fermierii să poată oferi produse la preţuri competitive.
 
Una dintre soluţii ar putea fi legea cooperativizării care permite fermie­rilor să ofere produse în cantitatea şi la calitatea impusă de supermarketuri.
 
„Orice acţiune legislativă care ajută fermierii să îşi promoveze pro­du­se­le este mai mult decât bine venită. Per­sonal, m-aş concentra pe legea coope­rativelor care transformă fer­mele în organizaţii moderne şi atunci ca­tegoric puterea fermierilor creşte. Ro­mânia produce per ansamblu mai mult decât necesarul de consum, pro­blema este că nu se comercializează or­ga­nizat către supermarketuri. Legea cooperativizării ar permite furnizarea şi de calitate şi de cantitate, astfel încât preţurile să fie competitive cu cele din ţările vestice“, a declarat pentru ZF Daniel Constantin.