Traian Băsescu a fost audiat la Parchetul Militar în urma unei plângeri a lui Ioan Ghişe

Autor: Andreea Traicu 27.04.2016

„Am fost chemat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru o declaraţie legată de plângerea pe care a făcut-o senatorul Ghişe că a fost evacuat de la Ziua Naţională, de la ceremonia desfăşurată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale din 2012. Am dat declaraţii. Am spus ce am ştiut”, a declarat Traian Băsescu după audieri.

În anul 2012, Ioan Ghişe a declarat că a fost scos, de la recepţia de la Palatul Cotroceni de Ziua Naţională, înainte de finalul evenimentului de ofiţeri SPP. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat la vremea respectivă, că senatorul liberal a fost îndepărtat de la recepţia de Ziua Naţională de la Palatul Cotroceni pentru că a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalţi invitaţi.

Ghişe, invitat în calitate de senator la recepţie ca şi toţi ceilalţi parlamentari, a purtat pe sub cămaşă un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit demis în urma referendumului din luna iulie 2012. El a fost condus în afara sălii unde s-a desfăşurat recepţia de către consilierul de stat Dorel Onaca şi reprezentanţi ai SPP. El participa la recepţie ca invitat în calitate de parlamentar.

După ce Curtea Constituţională a decis ca în urma rezultatului referendumului Traian Băsescu să îşi reia atribuţiile, Ioan Ghise a protestat, mai multe zile la rând, în faţa Palatului Cotroceni, apărând cu pancarte atârnate pe corp, inscripţionate cu mesajele "Poporul a decis, Băsescu e demis" şi "Popor român, eşti suveran".

Ghişe susţinea atunci că gestul său este "simbolic", că el este un simplu cetăţean şi că nu s-a consultat în privinţa acestei acţiuni cu colegii din PNL.