Doi braşoveni au construit un concept de fabrică modulară de 100.000 de euro pentru industria alimentară

Autor: Roana Rotaru 28.04.2016
Compania Dar Food Solutions din Braşov, controlată de doi antreprenori români, testează un concept de microfabrică de 140 de metri pătraţi pentru legume, fructe, lactate sau carne alcătuită din containere modulare care costă 100.000 de euro şi poate fi livrată clientului în trei luni.
 
„Deocamdată suntem la faza de concept, până acum am făcut şi vândut părţi componente ale acestei fabrici, adică o microfabrică din două containere alipite. Am livrat la Bicaz unde există o păstrăvărie pe lacul Bicaz pentru prelucrarea peş­telui, am făcut o fabrică de prelucrare a afinelor, am proiectat  o fabrică de prelucrarea laptelui, complexă, nu nu­mai cu brânzeturi, ci pentru iaurt, unt, dar se poate proiecta pen­tru orice, inclusiv de­po­zitare“, a declarat pentru ZF Doru Po­loşan, direc­torul ge­ne­ral şi ac­ţio­nar al com­paniei.