Belgienii de la Cegeka şi-au majorat în 2015 afacerile cu aproape 40%, la peste 60 mil. lei

Autor: Ioana Nita 28.04.2016

Compania intenţionează să-şi păstreze ritmul de creştere a afacerilor şi anul acesta, urmând să ajungă astfel la venituri totale de 80 mil. lei în 2016.

Cegeka România, subsidiara locală a furnizorului belgian de soluţii software şi de infrastructură IT, a înregistrat anul trecut afaceri de aproape 61 milioane lei (circa 14 milioane de euro), cu 37% mai mari faţă de 2014, majorarea fiind generată atât de creşterea cererii de servicii din interiorul grupului, cât şi a clienţilor externi, inclusiv din România.

„Factorii care au influenţat această creştere au fost creşterea cererilor de servicii din partea companiilor din grup, cât şi mărirea volumelor clienţilor externi - NEC ECT, NEC Nederland şi Dynamic Ventures. Un alt factor a fost dezvoltarea proiectelor şi pe piaţa locală, unde am început să creştem numărul de clienţi, în special în zona de «agile coaching»“, a declarat pentru ZF Marius Joian, director de marketing şi business development în cadrul Cegeka România. Compania are în prezent 340 de angajaţi şi are în plan să recruteze până la sfârşitul acestui an minim 100 de persoane, planul pe termen lung fiind de a ajunge la o echipă de 1.000 de persoane.