Cât câştigă cel mai bine plătit jandarm din România?

Autor: Mihaela Pascari 28.04.2016

Cele mai mari salarii ale angajaţilor în cadrul Jandarmeriei Române sunt cuprinse între 7.400 de lei şi pot ajunge la 9.100 de lei net pe lună, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

„Solda medie a angajaţilor din Jandarmeria Române este de 1.933 de lei”, se mai arată în răspunsul acordat de reprezentanţii instituţiei în urma solicitării ZF.

În ceea ce priveşte solda calculată pentru un cadru militar nou-încadrat în Jandarmeria Română, valoarea acesteia este de 1.255 de lei pentru subofiţer/sergent major, în timp ce 1.532 de lei este salariul de debutant pentru un ofiţer/sublocotenent.

Un stagiu complet de studiu durează trei ani pentru ofiţeri şi doi ani pentru subofiţeri, perioadă în care elevii beneficiază de cazare şi masă în cadrul instituţiilor de învăţământ. Abia la sfârşitul perioadei de studiu, în urma promovării tuturor examenleor de absolvire, viitorii subofiţeri sunt repartizaţi să îşi desfăşoare activitatea în unităţile Jandarmeriei.

Cum arată noile uniforme ale Tarom, semnate Cătălin Botezatu. Galerie FOTO

Cele mai ieftine locuri de vis unde puteţi călători. Destinaţii impresionante, la preţ redus! Galerie FOTO

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ. Galerie FOTO

 „Cele mai bine plătite 5 poziţii din cadrul Jandarmeriei Române sunt: inspector general, adjunct al inspectorului general şi director al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti”, mai spun reprezentanţii instituţiei.

Tinerii care aleg să urmeze o carieră de jandarm trebuie, printre altele, să deţină o diplomă de bacalaureat şi să nu depăşească vârsta de 27 de ani şi să  urmeze cursurile unor instituţii de învăţământ (Academia de Poliţie Al. I. Cuza sau Şcolile Militare de Subofiţeri de la Drăgăşani sau Fălticeni).

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are în subordine sau coordonare poliţiştii, jandarmii, dar şi angajaţii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau ai Poliţiei de Frontieră, unde lucrează circa 136.000 de angajaţi dintre care 26.500 lucrează în cadrul Jandarmeriei Române.