​Vasilescu, BNR: Statul nu trebuie să-şi facă iluzia că legea dării în plată a rezolvat problema oamenilor care au credite ipotecare şi nu pot să le plătească. Soluţia dării în plată este autoevacuarea

Autor: Liviu Popescu 28.04.2016

Statul nu trebuie să-şi facă iluzia că legea dării în plată a rezolvat problema oamenilor care au credite ipotecare şi nu pot să le plătească, a afirmat Adrian Vasilescu, consilier de strategie în cadrul BNR.

“Este vorba de 6.000 de oameni care sunt sub vizorul băncilor în vederea executării silite, în timp ce 500 de cazuri sunt deja executări silite. În această situaţie, mai ales având în vedere că există un eşantion care este cunoscut şi poate fi analizat, statul nu trebuie să-şi facă iluzia că legea dării în plată a rezolvat problema oamenilor care au credite ipotecar şi nu pot să le plătească”

Vasilescu a adăugat că statul trebuie să plece de la ideea că trebuie să rezolve aceste lucruri ale oamenilor care ajung într-o situaţie disperată că nu au altă soluţie decât autoevacuarea.

“Pentru că asta este soluţia dării în plată: autoevacuarea, rămânerea în stradă. Cum va fi aplicată legea, care va fi strategia băncilor, sunt lucruri pe care viitorul apropiat ni le va spune”, a spus Vasilescu la solicitarea ZF.