Harta zborurilor de pe aeroportul Otopeni: Londra, cea mai „cerută“ destinaţie, dar Clujul şi Iaşiul vin puternic din urmă

Autor: Mădălina Dediu Panaete 29.04.2016

Londra, Cluj-Napoca şi Iaşiul sunt principalele destinaţii ale avioanelor care decolează de pe aeroportul internaţional Henri Coandă din Capitală, terminal care a fost tranzitat anul trecut de 9,3 milioane de oameni.

Din cele peste 1.200 de avioane care au decolat săptămânal în sezonul de vară ( 27 martie 2016 – 25 octombrie 2016) de pe ae­roportul Henri Coan­dă, aproape 40% se îndreaptă către zece destinaţii, cele mai multe fiind internaţionale, arată o analiză a ZF.

Londra este principalul hub către care pleacă aeronavele din Bucureşti, 69 de zboruri fiind înregistrat săptămânal către această destinaţie, conform datelor transmise ZF de către Compania Na­ţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Către aeroporturile din Londra zboară companii precum Wizz Air, Tarom, Blue Air, Britsh Airways şi Ryanair, iar lupta dintre companii a fost din ce în ce mai acerbă în condiţiile în care în Marea Britanie lucrează peste 140.000 de români, iar Londra devine o destinaţie de vacanţă pentru tot mai mulţi români.

Însă, din spate vin puternic destinaţiile interne, aeroporturile din provincie atrăgând tot mai multe companii aeriene.