Loredana, concert caritabil la New York/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 28.04.2016

Vineri, 13 mai, cu începere de la ora 19.00, Loredana va susţine un concert caritabil la New York în beneficiul Asociaţiei Curtea Veche, încasările urmând a fi folosite pentru dezvoltarea programului de lectură „Cărţile copilăriei” care are  drept scop promovarea cititului de plăcere în rândul copiilor şi combaterea analfabetismului în rândul elevilor din satele româneşti. Evenimentul este organizat de MARA Society cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York şi are loc la Webster Hall - The Marlin Room, una dintre cele mai exclusiviste săli de spectacole din cel mai populat oraş al Statelor Unite. Îndrăgita artistă va încânta publicul general (adulţi şi copii însoţiţi) cu piese precum „O fată singură în noapte”, „Trandafir de la Moldova”, „Mărioară de la Gorj”,  „Extravaganza”,  „Zig Zagga”, „Apa”, reinterpretări din repertoriul Mariei Tănase  şi multe altele în limbile română şi engleză. Biletele s-au pus în vânzare şi pot fi achiziţionate online urmărind link-ul: http://bit.ly/LoredanaNYC

Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional din România, rata abandonului şcolar, accesul scăzut la cărţi potrivite vârstei pentru copiii din mediul rural, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum şi dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care Loredana a decis să se alăture acestui proiect:                      

„Mama a fost învăţătoare şi, în casa noastră, cartea şi şcoala au fost mereu preţuite.  Tatăl meu este un prolific scriitor de cărţi pentru copii şi aveam mereu în preajma noastră volume. Şi când a apărut Elena, fiica mea, am continuat să-i transmitem dragostea pentru lectură şi i-am citit poveşti, ani la rând, înainte de culcare. Cred în puterea cărţilor şi, dacă prin munca mea pot ajuta să ajungă cât mai multe volume la copiii cărora li se poate schimba radical viaţa după o lectură importantă, am să fiu mereu cu tot sufletul prezentă şi vă invit să vă alăturaţi şi voi acestei cauze! «Imaginarium», spectacolul meu, este despre a-ţi imagina cele mai nebuneşti vise şi a găsi căi pentru a le îndeplini.”

Toate fondurile colectate în urma acestui eveniment vor fi direcţionate către Asociaţia Curtea Veche pentru dezvoltarea programului naţional de lectură „Cărţile copilăriei” care cuprinde, alături de oferirea volumelor şi înfiinţarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Mai multe detalii despre Asociaţia Curtea Veche şi despre proiectele pe care le desfăşoară puteţi afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  şi Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche. Considerată un trendsetter pentru tot ceea ce înseamnă stil şi spectacol, Loredana acoperă prin activitatea sa toate laturile industriei divertismentului – de la cele mai spectaculoase show-uri ale unui artist român până la seriale de televiziune, filme de lung metraj sau cărţi. Este jurat în cel mai de succes talent show din România, „Vocea României” şi iniţiatoarea unei şcoli alternative de muzică – Atelierul de  voce şi muzică – destinat dezvoltării şi motivării copiilor prin deprinderea unor abilităţi vocale sau de interpretare instrumentală.                          

Organizatorul principal al acestui eveniment unic la New York – MARA Society – este o organizaţie nonprofit înfiinţată în anul 2010 de către patru prietene de origine română, în scopul promovării culturii române şi a susţinerii diferitelor organizaţii caritabile cu impact real în îmbunătăţirea societăţii. Prin organizarea de evenimente culturale în cadrul cărora evoluează artişti de prestigiu (pianişti, violonişti, regizori, balerini etc.) aceasta colectează fonduri care sunt apoi distribuite direct organizaţiilor caritabile din România. De-a lungul timpului MARA Society a sponsorizat copiii defavorizaţi să meargă la grădiniţă şi la şcoală (în colaborare cu OvidiuRom), a ajutat la construirea unui spital de îngrijire paleativă pentru bolnavii de boli incurabile (în colaborarea cu HOSPICE Casa Speranţei), a acordat o bursă pentru formarea liderilor în domeniul cinematografiei şi a colectat fonduri pentru susţinerea Baletului Naţional Român.