UniCredit devine prima bancă care intră pe nişa tichetelor de masă în format electronic

Autor: Liviu Popescu 07.05.2016

UniCredit Bank, un jucător de top cinci din sistem, a intrat pe nişa tichetelor de masă şi a devenit prima bancă din România care le va oferi angajatorilor un card pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic.

Cardul va fi emis sub licenţă Visa şi va avea astfel caracteristicile unui card bancar, fiind destinat utilizării la nivel naţional pentru achiziţionarea de produse alimentare în reţeaua comercianţilor parteneri care afişează sigla „Card de masă“, „Tichet de masă elec­tronic“ sau „Card Meniu“.

Noul portavion de 13 miliarde de dolari al marinei americane. Este cea mai mare şi cea mai scumpă navă de război din lume. Galerie FOTO

Cum arată noul sediu din San Francisco al companiei LinkedIn. Galerie FOTO

Cum arată noile uniforme ale Tarom, semnate Cătălin Botezatu. Galerie FOTO

„Cu această lansare facem un pas înainte către momentul, deloc îndepărtat în viziunea noastră, în care car­dul de salariu şi cel de acordare a tichetelor de masă vor migra pe acelaşi suport de plastic şi, de ce nu, pe telefonul mo­bil“, a afirmat Da­niel Ghiulea, direc­tor pro­duse şi segmente în ca­drul băncii.

Principalele avan­taje pe care le vor avea an­gajatorii care le vor ofe­ri salariaţilor Car­duri Meniu de la UniCredit se referă la eficienţa din punctul de vedere al costurilor, la simplifi­ca­rea procesului de dis­tri­bu­ţie a bene­fi­ci­ilor pe care le ofe­ră sa­lariaţilor, pre­cum şi la si­guranţa spe­cifică servi­ciilor bancare.

Acest tip de card se va distri­bui o singură dată, cu o pe­rioadă de valabilitate de trei ani şi este alimentat periodic cu sumele reprezentând contravaloarea tichetelor de masă cuvenite. Alimentarea cardului se face în aceeaşi zi pentru plăţile efectuate până la ora 16:00 sau a doua zi lucrătoare la prima oră pentru plăţile efectuate după această oră. Sumele neutilizate în perioada de valabilitate de către angajaţi vor fi returnate angajatorilor. Pentru angajaţi, printre avantajele utilizării acestui card se numără flexibilitatea tranzacţiilor, în condiţiile în care, spre deosebire de tichetele clasice pe format de hârtie, se elimină problema restului sau a cumpărăturilor suplimentare pentru a întregi suma, precum şi în comoditatea şi siguranţa sporite în utilizare. Astfel, cardul de masă dispune de cip şi de tehnologia contactless şi poate fi blocat rapid în caz de pierdere sau furt, pentru siguranţa banilor angajaţilor, susţine UniCredit.

„Ne bucură interesul băncilor din România de a intra pe piaţa tichetelor de masă şi de a pune la dispoziţia companiilor o alternativă modernă la clasicele tichete de masă pe suport de hârtie“, a afirmat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.