Decizie şoc în Marea Britanie: Una dintre cele mai mari bănci dă credite imobiliare fără să ceară niciun fel de avans. Dobânda este de 2,99%

Autor: Ştefan Stan 04.05.2016

Barclays, una dintre cele mai mari bănci britanice, a devenit prima instituţie financiară care a lansat după criză un credit ipotecar de 100% din valoarea locuinţei fără niciun fel de avans, potrivit Financial Times. 

Decizia vine în condiţiile în care piaţa deja dă semne de revenire la obiceiurile de creditare riscante. Majoritatea băncilor din sistem cer cel puţin un avans de 5-10%, însă Barclays a decis că va plăti 100% din valoarea locuinţei fără să ceară niciun fel de depozit.

Cei mai mulţi oameni nu pot vedea unde este ascuns lunetistul. Voi îl vedeţi?

Cele mai bune oraşe în care să locuieşti. Din top 10, şapte sunt europene. Galerie FOTO

Cum arată cel mai mare adversar al Daciei Logan. Galerie FOTO

Singura cerinţă a băncii este ca un membru al familiei sau tutore să facă un plasament de 10% din valoarea creditului, pe care să îl ţină la bancă pentru trei ani şi pe care va primi dobândă.

Noul tip de credit ipotecar a fost gândit de britanici în ideea de a elimina dificultăţilor pe care le întâmpina doritorii la contractarea creditului. 

”Este pentru prima oară când se oferă credite de 100% din valoarea locuinţei post criză”, a spus Ray Boulger, broker imobiliar.

Mişcarea aminteşte de perioada dinaintea crizei, când creditele ipotecare riscante erau disponibile şi extrem de accesibile.

Northern Rock, una dintre băncile care a dispărut în criză, era cunoscută pentru politica agresivă de creditare, oferind credite ipotecare fără garanţie de până la 125% din valorea proprietăţii.