Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Madrid

Autor: Iulian Coşuleţu 06.05.2016

Simona Halep a câştigat a şaptea confruntare directă cu Samantha Stosur, iar partida dintre cele două jucătoare a durat 52 de minute. Meciul a fost echilibrat până la scorul de 2-2 în primul set, când Simona Halep a reuşit să câştige împotriva serviciului şi n-a mai cedat niciun game până la final, impunându-se cu 6-2, 6-0, după o serie fantastică de 11 jocuri consecutive.

Constănţeanca de 24 de ani a eliminat-o în sferturile de finală, pe Irina Begu, în trei seturi, scor 6-3, 0-6, 6-1, în timp ce Samantha Stosur a trecut de românca Patricia Ţig, scor 6-3, 6-4. Simona Halep a avut un procentaj de 80% la primul serviciu în meciul cu Stosur. Mai mult, cea mai bine clasată jucătoare din România în clasamentul WTA a reuşit 4 aşi, iar Stosur, doar unul singur.

Pentru prezenţa în finala turneului de la Madrid, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 447.630 de euro şi 650 de puncte WTA.

În ultimul act, Simona Halep o va întâlni pe Dominika Cibulkova. În meciurile directe, jucătoarea din Slovacia conduce cu 3-1. Singura victorie reuşită de româncă a avut loc în 2012, la Bruxelles, pe zgură. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit din ianuarie 2014, de la Australian Open, unde Cibulkova a câştigat în minimum de seturi.