Reintră în cursa pentru titlul de cel mai mare constructor român. Hidroconstrucţia a revenit pe profit, iar vânzările s-au majorat cu 50%, la 174 mil. €

Autor: Alina-Elena Vasiliu 09.05.2016

Hidroconstrucţia, unul dintre cei mai mari constructori cu capital privat românesc, s-a redresat anul trecut şi a trecut pe profit, după ce cu un an în urmă raportase primele pierderi din ultimul deceniu.

Hidroconstrucţia şi-a ma­jorat anul trecut vân­ză­rile cu aproape 50% faţă de 2014, până la 764 mil. lei (174 mil. euro), acesta fiind cel mai bun re­zul­tat raportat de com­panie în ultimii patru ani. În pe­rioa­da 2011-2014 com­pania de construcţii pierduse jumătate din business.

În 2011 compania figura pe primul loc în ierarhia celor mai mari cons­truc­tori cu acţionariat românesc în funcţie de cifra de afaceri, cu peste 1 miliard de lei, dar ulterior rulajul a scăzut de la an la an, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Reducerea businessului a fost cauzată în principal de insolvenţa Hidroelectrica, unul dintre cei mai importanţi clienţi ai Hidroconstrucţia.