ZF Antreprenorii României. Primii zece antreprenori din Bacău au 13.000 de angajaţi

Autor: Mădălina Dediu Panaete 10.05.2016

Cele mai mari zece afaceri an­tre­pre­no­riale din judeţul Bacău, unde ac­ti­vea­ză circa 14.000 de com­panii, con­tri­buie cu 35% la cifra totală generată de toate firmele din judeţ şi angajează peste 13.000 de oameni, arată o analiză ZF.

În plus, per total antreprenorii ro­mâni aduc 92% din cifra de afaceri totală de 16 mld. lei raportată la nivelul ju­deţului, acesta fiind cea mai ridicată pon­dere pe care o au oamenii de afaceri locali în businessul de la nivelul unui judeţ. Comparativ, în Iaşi antre­pre­norii au 74%, iar în Galaţi 67%, con­form datelor de la Registrul Comerţului.

Judeţul Bacău se află pe locul 16 între regiunile din România ca cifră de afaceri realizată de companii. De altfel, Bacăul face parte dintr-un trio moldovenesc, alături de Galaţi şi Iaşi, ultimele două plasându-se în cla­sament pe locurile 14 şi 15.

La Iaşi, Ziarul Financiar împreună cu Banca Transilvania vor organiza pe 12 mai conferinţa „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, unde antre­prenori, manageri, bancheri şi re­prezentanţi ai autorităţilor statului vor discuta despre viitorul an­tre­pre­noriatului românesc în Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui şi Bacău.