Cele mai mari tranzacţii din logistică au însumat 100.000 mp în 2016

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.05.2016

Peste 100.000 de metri pătraţi au fost tranzacţionaţi de la începutul anului în sectorul logistic din Capitală în acorduri care au depăşit 5.000 de metri pătraţi fiecare. Principalele proiecte vizate sunt cel al cehilor de la P3 şi cel dezvoltat de investitorul CTP.

În topul tranzacţiilor din primul trimestru se regăseşte retailerul Carrefour, care a reînnoit contractul pentru ocuparea a 45.000 de metri pătraţi în P3 Logistic Park şi a decis să se extindă cu 30.000 de metri pătraţi în acelaşi loc. În CTPark Bucharest West au închiriat spaţii companiile cu activitate pe piaţa logistică OTZ Logistics, DSV şi Van Moer Logistics.

La începutul acestui an, grupul francez Carrefour, prezent pe piaţa locală cu mai multe formate precum hipermarketuri, supermarketuri şi uni­tăţi de proximitate, anunţa că până la sfârşitul anului intenţionează să ajungă la o capacitate logistică închiriată de 10,2 hectare, cu circa 55% mai mare decât în prezent. Carrefour operează două depozite care însumează 6,6 hectare. Unul dintre ele măsoară 4,5 hectare şi este amplasat în comuna Chiajna de lângă Bucureşti, iar cel de-al doilea este în comuna Bacia, de lângă Deva, şi însumează 2,1 hectare.