Managerul de Portofoliu al FP: Adoptarea OUG 109 este o realizare notabilă a Guvernului

Autor: Liviu Popescu 12.05.2016

Greg Konieczny, managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea susţine că Guvernul, care a făcut o prioritate din aplicarea  guvernanţei corporative si s-a implicat cu multă hotărâre de la începutul acestui an în îmbunătăţirea legislaţiei din domeniu, a avut o realizare notabilă.

„Aş dori să felicit Guvernul pentru susţinerea cu succes a modificărilor atât de necesare la ordonanţa privind guvernanţa corporativă OUG 109/2011, care vizează clarificarea procedurilor de selectare şi numire a managerilor profesionişti în întreprinderile de stat. Este o realizare notabilă a actualului Guvern, care a făcut o prioritate din aplicarea  guvernanţei corporative si s-a implicat cu multă hotărâre de la începutul acestui an în îmbunătăţirea legislaţiei din domeniu”, a spus Konieczny care este şi vicepreşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group.

El a adăugat că Fondul Proprietatea consideră că atenţia Guvernului ar trebui acum îndreptată spre implementarea corectă a legislaţiei modificate, care ar trebui făcută în spiritul legii şi în scopul creşterii transparenţei, eficienţei şi performanţei întreprinderilor de stat."