​Aproape 20 de producători locali vor fi prezenţi la salonul de vinuri dedicat turismului viticol la Bucureşti

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.05.2016

Primul salon de vinuri dedicat promovării turismului viticol din România are loc în perioada 14-16 mai la Bucureşti, unde vor fi prezenţi atât producători de vinuri, cât şi reprezentanţi ai companiilor din HoReCa şi ai agenţiilor de turism.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 1.000 de vizitatori care vor putea degusta din cele peste 100 de vinuri premium puse la dispoziţie de cele 19 crame mici şi mijlocii expozante.

„Potenţialul de dezvoltare a turismului viticol şi de promovare a vinurilor din soiuri autohtone este unul foarte mare. Din acest motiv, împreună cu proprietarii de crame, ne-am propus să creştem imaginea României la nivel de ţară care poate să atragă turiştii străini şi să le arătăm celor români experienţele de care se pot bucura în timpul liber”, a spus Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro şi ReVino.ro, care organizează evenimentul REVINO – Descoperă vinurile din România.

În plus, în cele trei zile ale evenimentului se vor organiza o serie de masterclass-uri interactive. Invitata specială a evenimentului organizat la hotelul Novotel din Capitală este Christy Canterbury , master of wine, care vine din Statele Unite ale Americii.

„Astfel, specialişti străini şi români vor compara vinurile din România cu cele din afară, vor dezvălui asocieri inedite cu diverse feluri de mâncare, vor face cunoscute zonele viticole şi cramele care îşi deschid porţile pentru turişti”, a continuat Alina Iancu, care a dezvoltat proiectele CrameRomania.ro (singura bază de date bilingva – română şi engleză - a cramelor din România), Revino.ro (agregator de tip Trip Advisor al cramelor şi magazinelor specializate de vinuri – vinoteci şi restaurante – din România).  

Printre cramele expozante se numără Avincis, Crama Basilescu, Casa de Vinuri Cotnari, Licorna Winehouse, Crama Oprişor, Crama Liliac sau Viile Metamorfosis.