Rafinăria Petromidia lasă pierderile în spate şi bifează un profit de 165,7 milioane de lei

Autor: Roxana Petrescu 16.05.2016

În plin scandal, cu un sechestru pe „umeri“ şi cu o preluare pusă sub semnul întrebării (un grup din China a cumpărat jumătate din KazMunaiGaz), cea mai mare rafinărie din România „zburdă“ operaţional datorită barilului ieftin.

Rompetrol Rafinare, com­pania care ad­mi­nis­trează rafinăria Petro­mi­dia, cea mai mare unitate de procesare a petrolului de pe plan local, singura cu ieşire la Marea Neagră, a raportat după primele trei luni ale anului un profit net de 165,7 milioane de lei, rezultat semnificativ îmbunătăţit faţă de pierderile de 339,4 milioane de lei din perioada similară a anului trecut. Acestea sunt cifrele individuale pentru Rompetrol Rafinare SA.

„Reamintim că pe platforma Petro­midia investiţiile realizate în perioada 2007 – 2015 pentru moder­nizarea şi creşterea capacităţilor de producţie, precum şi pentru alinierea produselor la standardele inter­naţionale de calitate şi mediu, depăşesc valoarea de 1,4 miliarde de dolari“, a declarat Azamat Zhangulov, senior vice president KMG International (fostul grup Rompetrol).