Felix Crişan,NETOPIA: În România, 30% dintre tranzacţiile făcute cu cardul sunt de pe dispozitive mobile

Autor: Cristina Bellu 16.05.2016

O tranzacţie din zece este realizată cu cardul. În România, circa 25-30% dintre tranzacţiile făcute cu cardul sunt făcute de pe dispozitive mobile. Este o creştere substanţială dacă ne gândim că în Japonia această rata este de 50%, iar în America şi Anglia această rată ajunge la 35-40%, a declarat la ZF Mobilio'16, Felix Crişan, CTO & Co-Founder, NETOPIA mobilPay.

În conformitate cu ARB, în România sunt 13 milioane de carduri, iar dintre acestea sub 10% sunt folosite pentru plăţi online.

50% din plăţile făcute cu cardul sunt din Bucureşti, 5% din Cluj şi Timişoara, 4% din Iaşi şi peste 3% din Constanţa.

 

Alte declaraţii:

40.000 sunt utilizatori de mobile wallet. Valoarea bonului mediu este de 60 lei. Valoarea medie cheltuită de pe un dispozitiv iPhone este mai mare decât valoarea medie cheltuită de pe orice alt dispozitiv mobil.

Noi ne vom face datoria în mod deplin faţă de utilizator în momentul în care vom deveni invizibili în procesul de plată.

Există un trend natural a pieţei să crească, trebuie să ducem o luptă împotriva plăţilor cash.

Toate plăţile implementate de noi la Cora şi Carrefour sunt prin QR code.

Anul trecut, valoarea plăţilor prin sms s-a ridicat la 7-8 mil. euro. Au fost în general plăţi cu o valoare mai mica de 4 euro, de cele mai multe ori au fost plăţi făcute pentru achiziţionarea biletelor pentru transportul în comun.

Vom continua să investim în inovaţie prin promovarea metodelor de plată mai speciale, bitcoin de exemplu.

Nu cred că vom vedea Apple pay la noi în ţară în următorii trei ani