Carpatica, listată la Bursă, majorează avansul la credite imobiliare la 28% şi devine astfel banca cu numărul 13 din sistem care ia această decizie

Autor: Liviu Popescu 16.05.2016

Banca Comercială Carpatică, un jucător de talie medie din sistem, dar listat la Bursă, a majorat avansul la creditele imobiliare în lei de la 15% la 28%, ca efect al impactului pe care darea în plată ar putea să îl aibă asupra portofoliului de clienţi.

“Decizia băncii apare că o necesitate a menţinerii condiţiilor de prudenţialitate şi competitivitate că efect a impactului pe care legislaţia o poate avea asupra portofoliului de clienţi, dar şi că o necesitate a adaptării ofertei împrumuturilor noului cadru legislativ prin adecvarea politicilor de creditare”, potrivit băncii.

Astfel, Carpatica devine a 13-a bancă din sistem care decide să-şi modifice parametrii de creditare şi să majoreze avansul solicitat clienţilor pentru creditele imobiliare/ipotecare. Toate băncile din top 10 au luat această decizie, pentru ca pe lista celor de talie medie să se înscrie Banca Româneasc şi Intesa.