Acţionarii Coca-Cola: Sunt cinci trimestre consecutive de când înregistrăm creşteri în România

Autor: Roana Rotaru 17.05.2016
Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, a înregistrat un avans de 8-9%  (high single digits) al vânzărilor în volum în primul trimestru din acest an faţă de perioada similară a anului trecut, se arată în ultimul raport al companiei-mamă Coca-Cola Hellenic.
 
„Am înregistrat o creştere a volumelor vândute în Nigeria, România şi Polonia, care compensează vânzările slabe din Rusia. Băuturile carbogazoase, apa şi bău­turile energizante s-au vân­dut bine“, se arată în ra­portul citat. Astfel, îmbute­liatorul rămâne pe plus după ce şi anul trecut a raportat o creştere a volumelor vândute.
 
„Volumele au crescut în România, pentru al cin­cilea trimestru consecutiv înregistrând o creştere de o cifră. Am crescut bine în toate categoriile, începând cu băuturile carbogazoase, vânzări susţinute de apă şi suc. De asemenea, băuturile vândute la bax au crescut cu 1,8 puncte procentuale, vânzări repre­zentate de băuturi carboga­zoase“, arată raportul com­paniei Coca-Cola Hellenic privind vânzările înregistrate de divizia din România a multinaţionalei în primele luni ale acestui an.