Şantierul naval Damen Galaţi şi-a bugetat afaceri mai mari cu 40% în 2016. „Vom livra 32 de nave anul acesta“

Autor: Mirabela Tiron 18.05.2016

Şantierul naval Damen Shipyards Galaţi, controlat de compania olandeză Damen Group, şi-a bugetat investiţii de 38 de milioane de lei (circa 9 mil. euro) în acest an, dublu faţă de nivelul de anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

Constructorul de nave esti­mează o cifră de afaceri de 652 mil. lei (148 mil. euro) pentru anul acesta, în creştere cu 39% faţă de anul anterior.

În 2015, şantierul naval din Galaţi a finalizat cu afaceri de 469 de milioane de lei (106 mil. euro) şi un profit net de 24 de milioane de lei (5,5 mil. euro), arată datele transmise de companie către ZF.

„Anul acesta sunt prevăzute pentru livrare 32 de nave, dintre care nave mari (offshore), dar şi diferite tipuri de remor­chere, doc modular.  Anul trecut, şantierul nostru a livrat 25 de nave“, au transmis către ZF oficialii companiei. La începutul acestui an, Damen Galaţi a livrat o navă care co­nectează cabluri electrice pe fundul mării către gigantul Maersk, un grup activ în trans­portul naval, logistică şi în sectorul de petrol şi gaze. Nava este dezvoltată atât pentru transport, cât şi pentru instalaţii offshore şi are o lungime de 138 de metri şi o lăţime de 27,5 metri.