Banca Transilvania a cumpărat credite de la Bank of Cyprus de sub 2 milioane euro. Ciprioţii trebuie să-şi lichideze operaţiunile din România până în 2017 şi vând pe bucăţi

Autor: Anelis Baciu 18.05.2016

Bank of Cyprus a mai făcut un pas spre exitul de pe piaţa locală vânzând un portofoliu de credite de retail către Banca Transilvania. Ciprioţii intenţionează să-şi lichideze operaţiunile din România până la sfârşitului lui 2017 şi vând pe bucăţi.



Banca Transilvania a preluat la începutul acestui an un portofoliu de credite de retail de la Bank of Cyprus în valoare de 7,95 milioane de lei, echivalentul a sub 2 milioane de euro, potrivit datelor publicate în rapoartele financiare ale băncii din Cluj.

„La data de 29 februarie 2016 a fost finalizată tranzactia de achiziţie a unui portofoliu de credite de retail de la Bank of Cyprus. Valoarea justă a portofoliului achiziţionat a fost de 7,95 milioane de lei (1,8 mil. euro)“, precizează BT.

Portofoliul preluat de Banca Transilvania are astfel o valoare neglijabilă în businessul administrat de aceasta şi reprezintă mai puţin de 0,5% din creditele de retail acordate de bancă în 2015.