HELLO/ de Mónika Pădureţ

Autor: Ziarul de Duminica 19.05.2016
Galeria Galateea şi Uniunea Artiştilor Plastici din România vă invită la expoziţia personală „HELLO” semnată de Mihai Ungureanu. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 16 mai - 14 iunie 2016.

Mihai Ungureanu construieşte un spaţiu rezervat, care se întemeiază pe conceptele fundamentale de salut / întâmpinare / a primi / a accepta ce ţi se oferă şi a da înapoi / ideea de ospitalitate şi găzduire.

Salutul este comportamentul comunicaţional, gestual sau/şi verbal, cu semnificaţie pentru un anumit grup social. Este un mod de recunoaştere şi apartenenţă la un grup, reflectând modul de a gândi şi interacţiona al oamenilor la un moment dat, dintr-un anumit teritoriu.

În prezent, în epoca hiperconectivităţii, salutul rămâne o formă de exprimare a politeţii, învăţat mecanic, cu scopul de a socializa, impersonal şi fără implicare afectivă.
Abordarea spaţiului expoziţional este una instalaţionistă, în care obiectele - mănuşi din porţelan şi gresie, încremenite în poziţii diverse - compun un ansablu narativ coerent.

Curator Adela Bonaţ Mărculescu.

 

Mihai Ungureanu este artist vizual care se exprimă preponderent în sculptură, dar abordează şi alte medii artistice, precum instalaţia sau video art. Născut în 1976, trăieşte şi lucrează în Bucureşti. A absolvit în 2005 Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Sculptură, Conf. Univ. Darie Dup, iar în 2007 masteratul în Arte Vizuale, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Sculptură , Prof. Univ. Mircea Spătaru. Din 2007 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Bucureşti. În 2006 a obţinut premiul al III-lea la Bienala de Artă Contemporană Târgovişte, România, iar în 2015 Premiul Filialei de Pictură UAP Bucureşti, SMB9. Participă la expoziţii, workshop-uri şi simpozioane naţionale şi internaţionale. Începând cu 2007 are numeroase expoziţii personale: 2016 – „ŞAPTE” , Atelier 030202, Bucureşti; 2013 - „IN VITRO”, Atelier 030202, Bucureşti; 2013 - „Masa Verde”, Cafeneaua Cărtureşti, Bucureşti; 2009 – „Filter”, Atelier 35, Bucureşti; 2007 – „Gest.Obiect”, Atelier 35, Bucureşti.