Bucureştiul nu primeşte în 2016 niciun kilometru nou de centură

Autor: Bogdan Alecu 23.05.2016

Capitala nu va primi în acest an niciun kilometru nou de centură, în condiţiile în care abia în primul trimstru al anu­lui viitor sunt aşteptate a fi finalizate lucrările la bu­căţile lip­să din centura de nord. În ceea ce priveşte centura de sud, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR) are în continuare în plan să realizeze atât o extindere a drumului actual, cât şi încă o autostradă care să unească A1 de A2.

Centura ocolitoare între autostrada A1 şi DN7 şi între DN2 şi autostrada A2, ultimele bucăţi lipsă din centura de nord a Capitalei vor fi gata cel mai devreme în primul trimestru al anului următor, cu toate că lucrările pe o bună parte din traseu sunt aproape gata, însă firmele care le-au realizat au intrat în insolvenţă înainte de a le finaliza. În continuare sunt realizate exproprieri pentru a lărgi drumul la două benzi pe sens.

Proiectul de concesiune privind construirea, finanţa­rea, operarea şi întreţinerea centurii de sud a Bucureş­tiu­lui se află în continuare în stadiul de „dialog“, în timp ce lăr­girea la patru benzi pe sens a actualei centuri de sud se află în studiu de fezabilitate, studiu care va fi gata cel mai pro­babil, potrivit datelor CNADNR, în semestrul doi al acestui an.