Marinescu, Tradeville: Nu este sănătos pentru industrie să aşteptăm listări din partea statului pentru a revigora tranzacţiile

Autor: Anelis Baciu 25.05.2016

Dezvoltarea pieţei locale de capital bazată exclusiv pe listarea companiilor de stat, fără atragerea de emitenţi din sectorul privat, nu este deloc o strategie sănătoasă şi care să dea rezultate pe termen lung, deşi pe termen scurt ofertele publice iniţiale pot reprezenta o gură de oxigen pentru bursă, consideră Cosmin Marinescu, directorul general adjunct al companiei de brokeraj Tradeville.

„Toţi participanţii din piaţa de capital speră la o eventuală listare a Hidroelectrica. Nu este deloc sănătos pentru industrie să aş­tep­tăm listări din partea statului pentru a re­vi­gora tran­zacţiile pe bursă. Nu aceasta este ati­tu­di­nea eficientă pe termen mediu şi lung“, a de­cla­rat Marinescu într-un interviu pentru ZF.

Pe de altă parte, el precizează că după fiecare listare majoră a statului lichi­di­tatea a fost susţinută la un nivel accep­tabil pentru câteva luni, astfel că nu poate fi negat rolul de gură de oxigen pentru bursă al unor astfel de listări.