Bistriţenii de la RAAL şi-au propus să crească de două ori profitul din exploatare în următorii cinci ani

Autor: Laurentiu Cotu 25.05.2016

Producătorul de sisteme de răcire RAAL Bistriţa, cu clienţi precum John Deere, Class sau AGCO, mizează în acest an pe o creştere de 15% a afacerilor faţă de anul trecut, când compania a realizat o cifră de afaceri de peste 235 mil. lei (circa 53 mil. euro). 

Anul trecut compania a avut un câştig net de aproape 26,5 mil. lei (6 mil. euro) şi un număr mediu de 1.708 angajaţi, conform aceleiaşi surse. RAAL produce aproape în tota­litate pentru export, pentru in­dustria utilajelor agricole, utilajelor pen­tru construcţii, industria mi­nieră, vehicolelor comerciale şi auto. 

„În termeni financiari, princi­pa­lul obiectiv al RAAL pentru următorii cinci ani este creşterea de circa două ori a profitului din ex­ploa­tare, lucru ce va permite dublarea salariului mediu în acelaşi interval, men­ţinând profitul net la va­loarea din anul 2015. Pentru a atinge aceste obiective, ne pro­pu­nem o creştere, într-un ritm mediu, de aproximativ 15% pe an“, a decla­rat pentru ZF Transilvania Clement Ivănescu, director de mar­keting în cadrul companiei RAAL.