Decizie fulgerătoare. Gigantul american Intel îşi închide birourile de la Bucureşti. Peste 150 de softişti au fost puşi pe liber. Citiţi scrisoarea noului CEO, care anunţa o restructurare masivă la nivel global

Autor: Adelina Mihai 25.05.2016

Compania americană Intel, care are un centru de dezvoltare software la Bucureşti din 2010, va închide biroul din Capitală, potrivit unor informaţii ZF. Decizia vine la scurt timp după ce CEO-ul companiei, Brian Krzanich, a anunţat un plan de restructurare care va afecta 12.000 de angajaţi ai Intel la nivel global, adică 11% din efectivul total al angajaţilor companiei, până la mijlocul anului 2017.

În 2014, Intel Software Development SRL a avut o cifră de afaceri de 56,7 milioane de lei (cu o treime peste nivelul din 2013), un profit net de 4 milioane de lei (cu 14% peste nivelul din 2013) şi un număr mediu de 168 de salariaţi (cu 67 mai mulţi decât în 2013), potrivit celor mai recente informaţii disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Cele mai de temut forţe speciale din lume. Dacă ajungi să îi vezi deja este prea târziu. Galerie FOTO

Topul celor mai romantice oraşe din lume

În cadrul centrului de la Bucureşti lucrează în principal ingineri software care derulează activităţi de cercetare şi dezvoltare pentru tehnologii open source şi soluţii de calcul de generaţie viitoare.

Tot în România, Intel mai are un centru de cercetare-dezvoltare la Galaţi, centru al Wind River, companie achiziţionată de Intel în 2009, care activează ca subsidiară independentă. Activitatea Wind River din România nu va fi afectată de planul de restructurare, potrivit datelor ZF. În 2014, Wind River Systems România a avut o cifră de afaceri de 35,7 milioane de lei, un profit net de 2,4 milioane de lei şi un număr mediu de 160 de angajaţi.

Până la publicarea acestui material, reprezentanţii Intel nu au răspuns solicitării ZF privind motivele care au stat la baza deciziei de închidere a biroului de la Bucureşti.

Cel mai bine ”păzit” secret al Facebook: Al doilea site al reţelei de socializare, gândit special pentru a vorbi cu prietenii

Intel este cel mai mare producător de cipuri la nivel mondial. Compania a avut în 2015 o cifră de afaceri de 55,4 miliarde de dolari la nivel mondial şi are peste 107.000 de angajaţi, mai bine de jumătae din aceştia fiind localizaţi în Statele Unite. 

Citiţi e-mailul integral trimis angajaţilor de către  Brian Krzanich, CEO-ul Intel la nivel global, trimis pe data de 19 aprilie 2016.