Cărţi de colorat/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 26.05.2016

Editura Litera a publicat de-a lungul anilor zeci de titluri de cărţi de colorat, pentru vârste diferite, cu dificultăţi diferite: Colorăm şi ne jucăm, patru volume,  Spider-Man. Planşe de colorat (conţine 15 autocolante), Supereroii. Planşe de colorat (conţine 15 autocolante), Planşe de colorat cu autocolante. Piraţi, Planşe de colorat cu autocolante. Prinţese. Şi foarte multe altele.

Mai de curând a început să publice în format mai mare (A3) o serie de planşe de colorat.

 

Zootropolis. Judy, spaima răufăcătorilor

32 de planşe de colorat

O carte cu jocuri şi pagini de colorat în care copilul face cunoştinţă cu animalele din Zootropolis. Participă la rezolvarea unui important caz de dispariţie a paisprezece mamifere alături de un iepuraş curajos, care a visat toată viaţa să devină poliţist. Pregăteşte-ţi creioanele de colorat şi vino la joacă alături de Judy Hop şi de Nick Wilde.

 

Garda felină în acţiune

32 de planşe de colorat

A venit timpul ca fiul lui Simba să preia conducerea Gărzii feline şi să devină apărătorul Regatului Luminii! În această carte cu jocuri şi pagini de colorat vei face cunoştinţă cu cele mai tinere şi mai curajoase animale din savană: leul Kion, bursucul Bunga, hipopotamul Beshte, ghepardul Fuli! Pregăteşte-ţi creioanele colorate şi vino la joacă!

Pe lângă acestea, continuă seria de cărţi de colorat obişnuite cu câteva titluri absolut ieşite din comun:

 

Alice în ţara minunilor. Carte de colorat

Cu ilustraţiile originale ale lui Sir John Tenniel la prima ediţie. Traducere din limba engleză de Georgian Harghel.

Această carte minunată este plină de ilustraţii care abia aşteaptă să le colorezi.
Toate personajele tale favorite sunt aici – Iepurele Alb, Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire şi, desigur, Alice. Ilustraţiile emblematice, însoţite de elemente decorative şi de citate din textul original al lui Lewis Carroll, te invită să fii jucăuş şi plin de imaginaţie în timp ce explorezi scene din cartea devenită clasică şi le colorezi după propriul plac.

 

George R.R. Martin – Urzeala tronurilor

Carte de colorat

Descoperă faimoasa serie epică a lui George R.R. Martin într-un mod cu totul unic, cu această carte de colorat inegalabilă, incluzând patruzeci şi cinci de ilustraţii exclusive! Într-o lume în care nunţile sunt roşii, focul este verde, iar datoriile se plătesc în aur, nenumărate imagini prind viaţă în fiecare pagină, graţie detaliilor ce împodobesc decorurile şi personajele. Acum, pentru prima dată, fanii acestei saga de succes pot să coloreze şi să se minuneze în faţa acestui univers imaginar care se trezeşte la viaţă odată cu fiecare sabie, sigiliu sau castel care prinde culoare.

Cu zeci de ilustraţii originale alb-negru, aparţinând unor artişti cunoscuţi în toată lumea, precum Yvonne Gilbert, John Howe, Tomislav Tomic, Adam Stower şi Levi Pinfold, această carte de colecţie vine în completarea unui adevărat fenomen internaţional, aducându-i un plus de culoare.


 

Cărţi pentru preşcolari

Prima mea carte despre litere şi cifre

Această carte oferă copiilor mici prilejul de a face cunoştinţă cu alfabetul şi cu numerele de la 1 la 1.000 într-o manieră interactivă.
Prin asocierea literelor cu acele cuvinte care încep cu fiecare dintre ele, copiii vor memora mai uşor alfabetul şi sunetele asociate literelor, învăţând totodată cuvinte noi.
Numerele de la 1 la 1.000 sunt exemplificate prin mulţimi de obiecte, iar activităţile distractive susţin primii paşi în lumea minunată a literelor şi a numerelor.
Exemplu:
„Numeşte elementele de pe fiecare rând. Două elemente încep cu aceeaşi literă. Arată în fiecare şir obiectul care începe cu o literă diferită.
Ce grozav! E ziua lui Winnie, iar Grohi i-a pregătit un cadou-surpriză. La mulţi ani, Winnie! Câte baloane a pregătit purceluşul pentru petrecere? “