Italienii de la Impreza Giuseppe Maltauro încasează 100 mil. euro de la CNADNR pentru 17 km din Autostrada Transilvania

Autor: Bogdan Alecu 26.05.2016

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat „Contractul de proiectare şi execuţie a Autostrăzii Braşov - Tg. Mures - Cluj - Oradea, Sector 3A: Cluj Vest (Gilău) – Mihăieşti, km 0 plus 000 – km 25 plus 500, tronson 3A2, km 8 plus 700 – km 25 plus 500”.

Contractul a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitaţie deschisă), Asocierii IMPRESA COSTRUZIONI GIUSEPPE MALTAURO SpA - S.C. VIAPONTE ROM S.R.L. (reprezentată, în calitate de Lider al Asocierii de IMPRESA CONSTRUZIONI GIUSEPPE MALTAURO SpA), şi are o valoare totală de 446.127.400,01  lei fără TVA. Astfel, pentru 17 km de autostradă, italienii vor încasa câte 5,9 milioane de euro pentru fiecare kiometru construit. Finanţarea proiectului este asigurată din Bugetul de Stat.

Întregul sector de Autostradă 3A2, având lungimea de 16,8 km, se desfăşoară pe teritoriul administrativ al judeţului Cluj. Traseul autostrăzii porneşte din zona Nodului Nădăşelu, de la km 8 plus 700 şi asigura conexiunea la km 25 plus 500 cu sectorul 3B Mihăieşti - Suplacu de Barcău. La km 17 plus 800 este prevazută execuţia a câte o parcare de scurtă durată pe fiecare parte a autostrăzii.

Durata contractului este de 18 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare şi 12 luni durata de execuţie a lucrărilor.           

"Autostrada Braşov - Tg. Mureş - Cluj - Oradea face parte din strategia CNADNR S.A. de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi îmbunătăţire a circulaţiei pe drumurile publice. Este un proiect la început de drum şi sperăm şi mizăm pe seriozitatea antreprenorului, nivelul de aşteptare este foarte mare, solicităm să dea dovadă de responsabilitate pentru respectarea clauzelor contractuale şi a termenelor stabilite în vederea finalizării proiectului" a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNADNR.