Echivalentul turcesc al Starbucks a deschis prima unitate în România

Autor: Cristina Roşca 27.05.2016

Lanţul de cafenele Kahve Dunyasi din Turcia a intrat pe piaţa locală cu o unitate în malllul Bucureşti Mall de pe Calea Vitan. Acesta, primul mall deschis în România, în 1999, este deţinut tot de o companie din Turcia, Anchor Group. Pentru a intra pe piaţa locală compania care deţine brandul Kahve Dunyasi a fost asistată de casa de avocatură Noerr.

„Firma de avocatură Noerr a asistat compania turcească Bikaldi, care deţine lantul de cafenele Kahve Dunyasi, prezent cu 130 de locatii în Turcia, dar şi în Londra, pentru a intra şi pe piaţa din România.”

Compania Bikaldi a deschis prima cafenea Kahve Dunyasi în anul 2004 în Turcia, iar apoi s-a extins şi pe alte pieţe. În Marea Britanie compania a ajuns în 2011. Produsele vândute în cafenele – de la cafea la ciocolată şi de la îngheţată la patiserie – sunt realizate în laboratoarele proprii ale comapniei.

Echipa Noerr a fost coordonată de Cristina Stamboli (Senior Associate), sub supervizarea Rusandrei Sandu (Partner & Head of Corporate/M&A) şi a lui Mihai Măcelaru (Associated Partner & Head of M&A Practice). Din ea au mai făcut parte Roxana Dudău (Associated Partner & Head of Real Estate & Construction), Andreea Suciu (Head of Employment & Pensions), Adrian Georgescu-Banc (Associate), Mădălina Nicola (Head of Accounting, Financial & Tax Advisor) şi Oana Cazacu (Certified Accountant, Financial Advisor).