Discheta nu a murit: Armata americană îşi coordonează operaţiunile nucleare cu o dischetă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu 29.05.2016

Pe măsură ce tehnologia avansează, echipamente foarte moderne cândva ajung piese de muzeu, sau cel puţin aşa ar trebui. Lucrurile nu stau însă astfel, după cum o demonstrează Departamentul Apărării din Statele Unite, care încă mai foloseşte dischete de 8 inchi pentru sistemul care coordonează operaţiunile nucleare ale ţării, scrie CNBC, citând un raport al unei agenţii de audit guvernamental.

Cele mai periculoase forţe speciale din lume

Sistemul de Comandă Automatizată şi Control la care face referire raportul agenţiei de audit guvernamental GAO aflată în subordinea Congresului SUA are în dotare un computer IBM Series/1, care foloseşte dischete de 8 inchi şi coordonează, printre altele, rachete balistice intercontinentale şi bombardiere. Acesta este unul dintre cele mai vechi zece sisteme informatice descoperite în funcţiune la instituţii guvernamentale, cărora li se recomandă să le înlocuiască, fiind deja depăşite din punct hardware şi software.

Închisoarea unde deţinuţii sunt atât de înfricoşători încât nici gardienii nu intră. Instituţia este păzită doar la exterior de poliţişti

Departamentul Apărării are în plan modernizarea sistemelor sale informatice, purtătoarea de cuvânt a acestuia, Lt. Col. Valerie Henderson, declarând că, deşi nu s-a renunţat la sistemul cu dischete de 8 inchi deoarece acesta încă mai funcţionează, „unităţile de dischetă urmează a fi înlocuite până la finalul anului 2017 cu unele care utilizează carduri Secure Digital.”

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai

De altfel, întregul sistem de comandă, control şi comunicaţii nucleare (NC3) al ţării trece în prezent printr-un proces de modernizare, a mai afirmat Henderson.

Una dintre cele mai frumoase cetăţi din România, deschisă publicului după cinci ani de restaurare