Bogdan Piţigoi, proprietarul grupului Tester din Iaşi: „Suntem pregătiţi să construim clădiri pe orice suprafaţă în cel mult nouă luni”

Autor: Adelina Mihai 31.05.2016

Potenţialul de forţă de muncă disponibilă în IT este mai mare în Iaşi decât în oricare altă zonă, iar dezvoltatorii imobiliari sunt dispuşi să construiască clădiri de birouri pe orice suprafaţă în timp record, spune Bogdan Piţigoi, 46 de ani, unul dintre marii antreprenori din Iaşi.

„Într-un interval cuprins între 6 şi 9 luni, în funcţie de anotimp, de la iarbă pot să livrez orice suprafaţă de clădire greenfield clasa A. Avem terenuri, avem autorizaţii, putem construi“, spune Bogdan Piţigoi, antre­prenorul care controlează grupul de firme Tester din Iaşi cu activităţi în sec­toarele auto, imobiliar şi textile, un business cu un rulaj de 33 de milioane de euro şi 1.400 de salariaţi.

În 2011, Piţigoi a inaugurat centrul de afaceri Ideo, iar în urmă cu doi ani au înce­put să vină jucători mari cu cereri mari – fie de intrare pe piaţă, cum a fost cazul Oracle, fie de extindere - cum a fost cazul Xerox.

„Am reuşit să înălţăm Ideo cu două etaje, adică pe o suprafaţă de 3.300 de metri pătraţi, în 3 luni, lucrând doar noaptea, ca urmare a cererilor de extindere venite din partea companiilor Xerox şi Gfk.“