Cum arată unul dintre cele mai frumoase SUV-uri de pe piaţă, Audi Q7. Galerie FOTO

Autor: Ştefan Stan 31.05.2016

De la vehicule militare la camionete, de la maşini de familie la modele de lux - istoria aşa-numitelor Sports Utility Vehicles (SUV) începe încă din anii ’30, dar succesul lor a devenit evident la sfârşitul secolului trecut. Iar mai recent, popularitatea lui Duster nu face decât să confirme acest succes. Care este secretul popularităţii uriaşe de care se bucură SUV‑urile şi cât de mult reprezintă ele în contextul industriei auto globale?

Primele SUV-uri erau de fapt maşini gândite pentru a fi folosite de armată, aşa cum a fost cazul Jeep sau al Land Rover, dezvoltate în timpul celui de-al doilea război mondial. Cele mai vechi exemple acceptate ca SUV sunt Chevrolet Carryall Suburban (1935), Willys Jeep Station Wagon (1948), Land Rover Series II (1958) şi International Harvester Scout (1961), un vehicul destinat mai ales uzului agricol. Acestea au fost urmate de modele modernizate precum Jeep Wagoneer (1963), Ford Bronco (1966) sau Toyota Land Cruiser (1968).

De atunci şi până acum, lucrurile au evoluat însă foarte mult. Şi asta se poate vedea şi în ultimele modele apărute de SUV-uri de lux apărute, cum ar fi Audi Q7.

Preţul pentru un Audi Q7 porneşte de la 58.000 de euro şi poate ajunge până aproape de 100.000 de euro.

Vedeţi galeria foto integrală pe Business Insider