VIDEO ZF Live: Nu a făcut nicio facultate, dar conduce o companie cu afaceri de 700.000 de dolari. Cine este Alexandru Dumitru, CTO InkyDeals

Autor: Alexandra Marcu 04.06.2016

InkyDeals este un website destinat freelancerilor şi companiilor mici care pot găsi pe platformă resurse digitale în zona de design, iar majoritatea clienţilor sunt din Statele Unite, Anglia sau Germania. „Cei care intră pe platforma noastră se folosesc de resursele de acolo ca să deseneze mai bine şi mai repede”, a completat Alexandru Dumitru.

InkyDeals se adresează persoanelor din marketing şi publicitate, celor web development, designerilor sau companiilor de print. În 2015, compania a avut venituri de circa 700.000 de dolari. În cadrul proiectului lucrează 15 angajaţi din România şi alţi colaboratori din străinătate.

 „La început aveam un studio de design şi lucram pentru anumite proiecte de graphic design, iar pentru că făceam treabă bună, eram mereu selectaţi. Ne-am dat seama că putem face mai mulţi bani dacă vindeam template-uri”, a spus  Alexandru Dumitru.

 În ceea ce priveşte perspectiva fondatorului InkyDeals, acesta pregăteşte o schimbare de poziţionare pentru a facilita vânzarea mai multor produse pe platformă, precum softuri sau cursuri de educaţie din zona de design. „Pregătim o mică pivotare, urmează să lansăm o platformă nouă la sfârşitul anului.”

”Nu am făcut nicio facultate, am terminat liceul de chimie industrială în Bucureşti. Am fost pasionat de tehnologie, sales şi marketing, apoi mi-a plăcut partea de e-commerce şi am încercat să învăţ mai mult. Primul business pe care l-am început a fost în 2005, aveam un mic call-center cu partenerii cu care sunt şi acum”, a completat Alexandru Dumitru.