Microsoft în România: afaceri de 238 mil. lei cu un profit de 33 mil. lei

Autor: Adrian Seceleanu 03.06.2016

Subsidiara locală a gigantului american Microsoft, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 238,17 milioane de lei (53,58 mil. euro), în creştere cu 22% faţă de anul precedent, con­form datelor de pe pagina web a Ministerului finanţelor.

Anul trecut zona de cloud a înregistrat una din­tre cele mai ridicate rate de creştere din por­tofoliul com­paniei, con­form date­lor prezen­tate an­terior de Kostas Lou­kas, directorul ge­neral al Microsoft Ro­mâ­nia. „Zona de cloud are cea mai rapidă rată de creş­tere. Acest sector re­pre­zen­ta 3-4% din afa­cerile noastre în urmă cu 20 de luni, iar acum a ajuns să reprezinte peste 20%. Este o schimbare foarte rapidă“, a spus Loukas.

Compania derulează în România două tipuri de busi­ness, unu pe zona comercială, pentru clienţii locali, şi unu pe zona de dezvoltare şi suport, echipele de ingineri asigurând servicii pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, mai ales pe sectorul de cloud.

Profitul net al companiei a crescut de trei ori mai re­pede, cu 66%, la 33,495 mil. lei iar numărul mediu de ang­jaţi a fost de 430, cu 68 mai mulţi faţă de anul precedent.

Compania americană are în plan să atingă în aproxi­ma­tiv un an de zile un număr de peste 1.000 de angajaţi în România.