Clotilde Armand şi Nicuşor Dan au îndoieli legate de corectitudinea votului în sectorul 1

Autor: Ana Maria Lazăr 06.06.2016

"Această răsturnare de situaţie aruncă o îndoială asupra corectitudinii procesului de numărare şi înregistrare a voturilor în secţiile de votare. Simpla apariţie a unei asemenea îndoieli, după 26 de ani de la demararea procesului democratic în România, aruncă o lumină negativă asupra imaginii ţării", a anunţat Armand pe Facebook.

Clotilde Armand şi-a exprimat convingerea că BEC îşi va îndeplini atribuţiile şi consideră că în România sunt depăşite metodele de presiune şi fraudare electorală.

De asemenea, preşedintele USB Nicuşor Dan a postat pe Facebook "câteva numere, fără comentarii".

"În sectorul 1 au fost 163 de sectii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră)", a afirmat Dan.

Clotilde Armand, candidatul USB, a obţinut 28,7% din voturi, potrivit datelor provizorii BEC, comunicate luni, fiind depăşită de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care a fost votat de 31,1% dintre alegători.

Exit-poll-urile şi primele date oficiale de la BEC, de duminică seara, au dat-o câştigătoare pe Clotilde Armand în sectorul 1.

Potrivit primelor informări provizorii BEC, la sectorul 1 Clotilde Armand (USB) conducea cu 32,3 %, urmată de Dan Tudorache (PSD) - 31,9%, Alexandru Nazare (PNL) - 16,6% şi Eugen Tomac (PMP) cu 7,2%.