Conferinţă ZF Birouri şi rezidenţial 2016. Cum putem reporni economia prin investiţii în piaţa construcţiilor

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.06.2016

Infrastructura a rămas anul trecut singura piatră atârnată de gâtul companiilor de construcţii, în condiţiile în care pe rezidenţial, industrial dar şi zona de birouri au existat creşteri chiar şi de două cifre.

Anul acesta, în Bucureşti şi în împre­ju­rimi se vor adăuga peste 14.000 de lo­cu­inţe în proiecte rezidenţiale, în creş­tere cu peste 25% faţă de anul anterior.

De asemenea, o suprafaţă record de spa­ţii de birouri urmează a fi livrată în 2016.

Sunt aşteptate doar, la fel ca şi în anii trecuţi, marile proiecte de infra­struc­tură, blocate în studii de feza­bi­litate, contes­taţii şi analize fără rezultate.   

La evenimentul Birouri şi Rezi­den­ţial ‘16, organizat de Ziarul Fi­nan­ciar pe 8 iunie, analizăm aceste segmente în pli­nă expansiune din real estate, dar ne ui­tăm şi la ce se întâmplă în infra­structură.

George Stamate, director de vân­zări în divizia infrastructură a grupului Arabesque, vorbeşte, în cadrul eveni­mentului, despre investiţiile de care este nevoie în infrastructură şi în con­strucţii în general şi despre perspec­tivele orientării capitalului românesc, care sunt şansele de repornire a motoarelor economiei şi cum să facem să atragem afaceri colaterale în toate do­meniile prin investiţii în piaţa construcţiilor.

„După un îngheţ relativ în con­struc­ţii, atât firmele, cât şi populaţia revin în sectorul investiţiilor pe fondul creşterii încrederii în economie şi al extinderii finanţării bancare pe acest segment. Datele vin să confirme un trend pozitiv pentru businessul Arabesque şi pentru întreg sectorul construcţiilor“, spune George Stamate.

Arabesque a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 1,55 miliarde de lei, în creştere cu 3% faţă de 2014, şi esti­mează un avans al businessului de 5% în 2016, pe fondul dezgheţării pieţei imobiliare şi al revirimentului general din economie.

Compania românească Arabesque a fost fondată în 1994 la Galaţi.

În prezent, are 2.700 de angajaţi şi o reţea de 34 de centre comerciale şi depozite în România, Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova.

Birouri şi Rezidenţial ’16 – discuţii la rece despre cele mai fierbinţi sectoare din real estate.