Mădălina Cojocaru, DTZ: Companiile sunt tot mai mult interesate de proiecte mixte, lângă malluri

Autor: Roxana Rosu 08.06.2016

Companiile sunt tot mai mult interesate de proiecte mixte, în care angajaţii au acces facil la birouri, dar şi la servicii conexe, restaurante, magazine, sport, a spus Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency, DTZ Echinox

"Cererea a crescut cu 30% anul acesta. Anul acesta se vor livra peste 300.000 mp. Sunt companii noi, au nevoie de spaţii suplimentare şi vor să mărească spaţiul cu 20%. Şi în Timişoara, Iaşi,Cluj, nu doar Bucureşti. "

Alte declaraţii: 

Forţa de muncă e redusă în provincie faţă de Bucureşti, trebuie să găseşti specialişti. Am intermediat tranzacţii la Iaşi, Cluj şi am fost suprinsă de deschiderea autorităţilor,a universităţilor de a susţine domeniul privat.

Costurile de operare sunt relativ mici în România, faţă de alte ţări din sud estul Europei, Polonia sau Cehia. Chiria e constantă. Companiile vor să fie aproape de transport, de huburi, e concentrată cererea pe aceste spaţii.

50.000 de angajaţi din Bucureşti lucrează în Barbu Văcărescu.

Dar se va dezvolta şi vestul oraşului.
Corporaţiile vor ca noua clădire să fie componentă a brandului, se lucrează mult cu designeri.

Atrag clădirile aflate în apropierea mallurilor, angajaţii au acces facil la magazine şi restaurante, discounturi. Angajaţii caută şi servicii conexe, sport, restaurante. Toţi proprietarii incearcă să ofere proiecte mixe pentru angajaţi.  În centru e mai dificil să oferi aşa ceva, în zonele semi centrale e mai uşor. 

T2: piaţa e extrem de dinamică, sunt multe preînchieri care se semnează. Cred că închierile vor ajunge cam la nivelul din primul trimestru, peste 100.000 mp.

Cele mai dinamice zone sunt vestul oraşului, Timpuri Noi, Barbu Văcărescu, Dimitrie Pompei.

3,3 mil mp stocul Ungariei, 2,2 mil mp stocul României.

Sunt companii interesate de terenuri pentru 2017-2018, dar tot mai mult se discută şi de alte oraşe nu doar Bucureşti.

Companiile sunt tot mai mult interesate de proiecte mixte, în care angajaţii au acces facil la birouri, dar şi la servicii conexe, restaurante, magazine, sport.