IRUM va lansa un nou model de tractor forestier pentru pieţele din Germania, Franţa, Austria, Elveţia şi Belgia

Autor: Laurentiu Cotu 08.06.2016

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin, controlat de familia Oltean, va lansa un nou model de tractor forestier destinat pieţelor din Germania, Franţa, Austria, Elveţia şi Belgia. Lansarea noului model TAF 2012 G va avea loc în cadrul târgului de utilaje forestiere din Germania- KWF Tagung, care va alea loc în perioada 9-12 iunie în zona Roding-Bavaria.

Noul model de TAF produs de IRUM la Reghin este dotat cu un cleşte, care împreună cu suportul şi braţul acestuia, permite transportarea buşteniilor la o înălţime mai mare de sol, ducând la creşterea eficienţei utilajului, scăderea consumului şi mărirea duratei de viaţă.

Compania IRUM produce la Reghin tractoare şi utilaje TAF (Tractoare Articulate Forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Anul trecut, 15% din producţia de utilaje de la Reghin a fost pentru export, partenerii de afaceri ai companiei fiind diverse firme de exploatare forestieră din Spania şi Bulgaria, dar şi producători de utilaje din Germania, Franţa şi Italia.

Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva. Capacitatea anuală de producţie a companiei IRUM este de 250 de tractoare forestiere, 500 de tractoare agricole şi 1.200 de tone de piese turnate.

Compania a avut în primul trimestru o cifră de afaceri de peste 15 mil. lei (circa 3,4 mil. euro), mai mult cu aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinută de dezvoltarea reţelei de vânzări. IRUM mizează în acest an pe o creştere cu 10% a vânzărilor faţă de anul trecut, când producătorul din Reghin a realizat afaceri totale de circa 75 mil. lei (aproximativ 17 mil. euro).

În fabrica de utilaje agricole şi forestiere de la Reghin lucrează în prezent în jur de 415 oameni, însă compania intenţionează să mai angajeze încă 50 de oameni până la finalul anului. Joburile disponibile sunt de ingineri, agenţi vânzări, economişti, lacătuşi mecanici, prelucrători prin aşchiere, turnator formator, graphic designer.

Principalul acţionar al companiei IRUM este Maviprod din Reghin, cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Compania Maviprod este deţinut integral de Violeta Oltean, soţia lui Mircea Oltean.