​Reuters: Commerzbank examinează posibilitatea stocării a miliarde de euro mai degrabă decât să îi plaseze la dobânzi negative la Banca Centrală Europeană

Autor: Liviu Popescu 10.06.2016

Commerzbank, una dintre cele mai mari bănci germane, examinează posibilitatea stocării a miliarde de euro în seifurile proprii decât să plătească dobândă pentru a-şi parca banii la Banca Centrală Europeană, potrivit unor surse citate de agenţia de presă Thomson Reuters.

O astfel de mişcare de la banca controlată de guvernul german ar reprezenta unul dintre cele mai mari semne de proteste la adresa ratelor ultrascăzute de dobândă ale BCE, care au fost criticate inclusive de ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble.
 

Cu toate că nu a fost luată nicio decizie, banca germană a purtat discuţii pe această temă cu autorităţile germane, potrivit două surse apropiate de bancă, citate de Reuters.

Reprezentanţii băncii germane au spus că nu stochează cash “pentru moment” şi au refuzat să comenteze dacă vor face acest lucru pe viitor.

BCE a refuzat să comenteze.

Examinarea soluţiilor de stocare de către Commerzbank vine într-un moment frustrant pentru creditorii europeni cu ratele pe care BCE le taxează la depozite.

Vineri dimineaţă euro a scăzut faţă de dolar sub 1,13 dolari pentru un euro după apariţia acestor zvonuri.