Gabriel Voicu, Coldwell Banker: Cumpărătorii finali de locuinţe reprezintă 99% din clienţi acum, nu investitorii care cumpără ca să revândă

Autor: Alina-Elena Vasiliu 13.06.2016
Polul cererilor de pe piaţa rezidenţială s-a mutat de pe investitorii care achiziţionau proiecte pentru a le revinde ulterior, pe cumpărătorii finali, cei care vor locui ulterior în casa achiziţionată, este de părere Gabriel Voicu, director divizie New Homes în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România, compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidenţial.

„Astăzi, accesibilitatea locuinţelor este mult mai mare decât în 2008, de exemplu, anul de boom imobiliar. Dacă atunci media pentru a achita o locuinţă era de 33 ani, astăzi a ajuns la 9,8 ani. Cererea a devenit în sfârşit sănătoasă, iar cumpărătorii finali reprezintă 99% din clienţi acum, nu investitorii care cumpără ca să revândă“, a spus Gabriel Voicu în cadrul conferinţei ZF Birouri & Rezidenţial, organizată săptămâna trecută de ZF în parteneriat cu Arabesque, Teraplast, Regatta, DTZ Echinox şi PwC.