Judecătoria Buzău a refuzat să trimită la Curtea Constituţională solicitarea formulată de Banca Românească

Autor: Liviu Popescu 13.06.2016
Judecătoria Buzău a respins vineri solicitarea formulată de Banca Românească de a trimite la Curtea Constituţională notificarea unui client de dare în plată, potrivit in formaţiilor de pe site-ul portalul instanţelor de judecată.

Grecii de la Banca Românească, un jucător de talie medie din sistemul bancar, au contestat notificarea în plată şi au solicitat ca legea să fie trimisă la Curtea Constituţională, dar acest lucru a fost respins de judecătoria Buzău.

Cu alte cuvinte, banca a trimis către judecătorie ridicarea de ne con stitu ţionalitate a legii, dar acest lucru a fost oprit încă din start. Contestaţia urmează să se judece pe fond în data de 22 iunie.

„Respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii nr. 77/2016 în integralitate solicitate de reclamant. Cu drept de recurs pe cale separată la Tribunalul Buzău în termen de 48 ore de la pronunţare. Cererea de recurs se depune la Judecătoria Buzău“, se arată pe site-ul menţionat mai sus“, potrivit sursei citate.