Fondul de investiţii american Elliot a cumpărat un milion de certificate de depozit Fondul Proprietatea pentru 9 mil. dolari. Tranzacţia s-a făcut la Londra

Autor: Liviu Popescu 15.06.2016

Manchester Securities Corp, unul dintre vehiculele controlate de fondul american de investiţii Elliot, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, a cumpărat pe 7 iunie n pachet de un milion de certificate de depozit (GDR), fiecare reprezentând 50 de acţiuni ordinare, la preţul de 9 dolari pe unitate. Pentru întreg pachetul de GDR-uri, firma de investiţii a plătit 9 milioane de dolari (36 mil. lei). 

Tranzacţia, efectuată la Londra, a fost intermediată de Jefferies International London. Potrivit celor mai recente date, Elliot a depăşit 22% din drepturile de vot. La jumătatea lunii mai, Elliot a achiziţionat 54,6 milioane de acţiuni FP pentru 40,4 mil. lei, iar pe 16 mai a mai luat, prin acelaşi vehicul, alte 53,2 milioane de acţiuni pentru 38 mil. lei. Ieri, o acţiune Fondul Proprietatea se tranzacţiona la 0,7 lei, în urcare cu 0,14% faţă de şedinţa precedentă.