Şeful General Electric pe Europa Centrală şi de Est: România este printre ţările unde vrem să angajăm în IT

Autor: Alina-Elena Vasiliu 15.06.2016

Schimbările frecvente ale guvernelor din România sunt una dintre principalele cauze care îi îndepărtează pe investitorii străini de piaţa locală, fapt care se reflectă asupra situaţiei infrastructurii din ţară, spune conglo­me­ratului industrial american General Electric, prezent şi în piaţa din România. 

Angajaţii români sunt remarcaţi pentru cali­ficările lor în domeniul IT şi digital, fiind unii dintre cei mai performanţi în aceste sectoare.

„În perioada următoare, vrem să recrutăm 700 de angajaţi care să lucreze exact în IT, iar România este printre ţările unde vrem să angajăm, alături de Polonia şi Ungaria. Am făcut investiţii mari în România până acum şi inten­ţionăm să ne consolidăm poziţia pe această piaţă în continuare. Una dintre cele mai mari provocări este să păstrăm competitivitatea şi ni­velul competenţelor, care au ten­dinţa să scadă. Forţa de muncă din România are potenţial în zona IT şi în sectorul digital, astfel că Ro­mâ­nia este o piaţă importantă pentru noi“, a spus Peter Stracar, CEO al General Electric în Europa Centrală şi de Est. El a fost speaker în cadrul forumului Minds & Machines 2016, desfăşurat la Paris.