Şeful pe corporate finance al BRD a plecat pe neaşteptate din bancă după 20 de ani

Autor: Anelis Baciu 16.06.2016
Bogdan Iliescu, care a fost vreme de doi ani director executiv al diviziei de corpo­rate finance al BRD, a două cea mare bancă lo­cală după active, a plecat din cadrul insti­tuţiei financiare în luna mai, potrivit pro­fi­lu­lui personal de pe reţeau de socializare Linkedin.
 
În prezent, Bogdan Iliescu, 41 de ani, ocupă două funcţii neexecutive în boardul a două com­panii importante deţinute de stat - Electrica şi Transgaz. Iliescu a fost membru în boardul Electrica şi Transgaz şi în timpul mandatului de director la BRD.
 
Bogdan Iliescu a lucrat 20 de ani în siste­mul bancar local, exclusiv în cadrul BRD, unde a ocupat diverse poziţii precum şi pe cea de analist sau project manager. În cea mai mare parte a carierei, circa 13 ani, s-a con­centrat însă pe investment banking.
 
Fostul executiv al BRD încă figurează pe site-ul BRD, unde se precizează că Bogdan Iliescu a fost implicat în acţiuni de consultanţă pentru statul român privind pri­vatizările şi a derularat mandate de cumpă­rare pentru corporaţii internaţionale precum Lactalis, ENEL sau GDF Suez. El a fost de ase­menea membru al echipei de consultanţi pentru fuziuni şi achiziţii a BRD lucrând pen­tru programul de privatizare al Băncii Mondiale în România.
 
În cadrul boardul unei companii de stat a ajuns prima dată în 2013 când a fost numit mem­bru la Transgaz, compania-monopol de stat de transport al gazelor naturale.
 
Potrivit ce­lei mai recente declaraţii de avere, Iliescu a câş­tigat din poziţia de membru în boardul Trans­gaz circa 195.00 de lei (44.000 de euro) în 2014, adică echivalentul a 4.600 de lei lunar (1.000 euro).
 
La finalul lunii decembrie a anului trecut Bogdan Iliescu a ajuns şi în boardul Elec­trica, cel mai mare jucător din sectorul distri­bu­ţiei şi furnizării de energie electrică, el fiind propus de către fondul de investiţii Swiss Capital.
 
Bogdan Iliescu a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) în 1997 şi deţine o diplomă de Master în Management tot la ASE.
 

Bogdan Iliescu era unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri pe corporate finance din piaţa bancară românească. Anul trecut BRD a fost unul dintre cei mai puternici jucători pe acest segment

Bogdan Iliescu era unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri pe corporate finance din piaţa bancară românească. Anul trecut BRD a fost unul dintre cei mai puternici jucători pe acest segment