Cum negociază statul venirea unui CEO privat: „Nimic nu este clar la stat, funcţiile sunt interimare, nu asumate“

Autor: Bogdan Alecu 21.06.2016

Sorin Buşe, executivul român care până în aprilie anul trecut a condus centrul de inginerie Renault Tech­no­logie Roumanie şi care a fost anunţat ca şef al Tarom, acu­ză sistemul neclar şi incert din cadrul com­paniilor de stat, unde funcţiile sunt interimare şi unde nu se cunosc detalii concrete legate de obiectivele jobului. 

„Când eşti interimar, eşti vul­nerabil. Când ai funcţia, oamenii se comportă altfel, nu numai în Ro­mânia, ci peste tot. Dacă era vor­ba de o lună, două, trei, treceau re­pede, însă ei nu dădeau un ori­zont de timp cu privire la această pe­rioadă, iar în plus aş fi fost im­plicat în selecţia unui CEO, funcţie pentru care şi eu candidam, ceea ce nu mi se pare etic. Eu mă con­si­der un candidat credibil în con­ti­nuare. Vreau să rămân în cursă“, a declarat Sorin Buşe într-un interviu acordat ZF.

El spune că pe data de 26 mai, când ministrul transporturilor Dan Costescu a anunţat faptul că Sorin Buşe vine la con­ducerea Tarom, discuţiile nu erau finalizate şi totul era la stadiu de discuţie, prima ofertă scrisă venind în data de 31 mai.