Cele mai noi maşini de lux s-au aflat pe lista de shopping a românilor

Autor: Bogdan Alecu 21.06.2016

Clienţii s-au orientat către modele exclusiviste ale brandurilor premium când a venit vorba de achiziţia unul automobil de lux, pornind de la limuzinele de top ale BMW şi Mercedes-Benz, până la Bentley sau Ferrari.

Cel mai scump automobil livrat în primele cinci luni pe piaţa locală, luând în calcul însă preţul de pornire oficial, nu cel de livrare, a fost un Ferrari 488 GTB, care pleacă de la 270.000 de euro cu TVA, lansat în octombrie anul trecut, urmat de două SUV-uri Bentley Bentayga, din care până la finalul anului se vor livra cel puţin zece unităţi. De asemenea, SUV-ul celor de la Bentley a fost lansat în luna martie a acestui an, iar preţul începe de la 250.000 de euro.

Per total însă, vânzările mărcilor de lux au înregistrat scăderi în primele cinci luni ale acestui an, de la Bentley, Ferrari, până la Porsche şi Lamborghini.

În total, în primele cinci luni ale anului înmatriculările de autoturisme noi au urcat cu 16% faţă de perioada similară a anului trecut, la aproape 30.000 de maşini. Spre comparaţie Polonia, ţară cu care România este de multe ori comparată, la o populaţie de 38 mil. locuitori, adică dublu faţă de România, a trecut în primele cinci luni de pragul de 172.000 de maşini noi, fiind a opta cea mai mare piaţă auto europeană.