Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica: Astăzi Hidroelectrica nu mai datorează un leu nimănui

Autor: Roana Rotaru 21.06.2016

După patru ani de la intrarea în insolvenţă Hidroelectrica a reuşit să îşi plătească toate datoriile de aproape un miliard de euro şi să scape de contractele parazitare cu „băieţii deştepţi”.

„În 2012 am preluat cea mai datornică companie din România, cu o datorie de un miliard de euro, o pierdere de 170 milioane de euro, o trezorerie negativă şi cu peste 500 de contracte împovărătoare, pentru că la Hidroelectrica nu au fost zece „băieţi deştepţi”, ci 500. În primele luni am identificat 497 de contracte de prestaţii fictive şi achziţii de produse de proastă calitate. Astăzi, după patru ani de transformare profundă, de optimizare a costurilor, de tăiat în carne vie, vorbim de cea mai profitabilă companie din România. Astăzi Hidroelectrica nu mai datorează un leu nimănui. E o performanţă să plăteşti aproape un miliard de euro din forţe proprii. Asta face diferenţa dintre un management proactiv şi unul de cumetrie", a spus Remus Borza în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul companei.

Potrivit reprezentatului Hidroelectrica, compania urmează să fie listată la bursă în luna noiembrie a acestui an.

„Astăzi Hidroelectrica nu mai are nevoie de investitori, stă pe 400 de milioane de euro. Vrem să o listăm ca să o punem la adăpost, să fie supusă transparenţei totale”

Onorariul administratorului judiciar pentru scoaterea companiei Hidroelectrica din insolvenţă este de 0,21% din ceea ce a generat ca plus valoare, din EBITDA , ceea ce înseamnă circa 3 milioane de lei.