Sun Plaza deschide 40 de magazine noi până în 2018, într-o suprafaţă de 11.000 mp

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.06.2016

Sun Plaza, mallul care a raportat la Ministerul de Finanţe un profit de 92,6 milioane de lei (20,8 milioane de euro) la o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei (15,7 milioane de euro), se extinde şi face loc pentru încă 40 de magazine. Trei sferturi dintre unităţile care se vor deschide au fost deja contractate, inaugurarea fiind programată pentru primul trimestru din 2018.

Pornirea lucră­ri­lor vine după ce, la finalul anului tre­cut, acţionarii cen­trului comercial – com­paniile aus­tri­ece S Immo şi CEE Property-Invest – au adus 20 de mi­lioa­ne de euro la ca­pi­talul firmei Societate Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS), care administrează mallul din cartierul Berceni din Capitală.

În prezent, centrul comercial Sun Plaza are o suprafaţă închiriabilă de 81.000 de metri pătraţi şi înregistrează vânzări de circa 170 de milioane de euro pe an. 

Sun Plaza este singurul mall din Bucureşti legat direct de o staţie de metrou printr-un tunel subteran, metroul fiind folosit de 16% dintre clienţii mallului. În plus, beneficiază de o serie de proiecte de infrastructură rutieră dezvoltate în zonă, şi anume pasajul Mihai Bravu şi pasajul subteran Piaţa Sudului, programat să fie inaugurat la începutul acestui an.